torsdag 19 april 2018

Skeppet förskoleklass Röd

Hej där hemma!


Nu är vi i full gång med vårt nya tema som handlar om Vår Närmiljö. Vi kommer bla arbeta med naturen och miljön runt omkring vår skola, historian om vår park och allemansrätten.
Vi fortsätter att följa vår Skolkastanj och förra veckan planterade vi kastanjer, både i jord och i vatten. Nu ska det bli spännande att se vilka kastanjer som gror snabbast. Eleverna fick rösta vilket de trodde:

Eleverna har även fått sin egen naturspanarbok, där de ritar och skriver om de vårtecken som de hittar. Idag har vi även lyssnat och tittat på fyra av de vanligaste vårfåglarna; Talgoxe, Blåmes, Koltrast och Bofink. Det blev härliga fågelbilder i naturspanarboken må ni tro!
Tyvärr är det ju inte bara fina vårtecken som vi hittar i vår park, utan också en hel del skräp...Vi har gjort ett litet experiment med olika sorters skräp; plast, godispapper, potatisskal och läskburk, genom att gräva ner detta i jorden. Tillsammans med eleverna har vi ställt en hypotes om vad som kommer att hända. Några kommentarer som kom upp var:
" -Det kommer att bli jord.",
 "-Plasten kommer att gå sönder."
"-Det är bara mat som blir jord". 


Spännande fortsättning följer på vårt tema...

Vårliga hälsningar från Emma, Ulrica och Marcela
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar