torsdag 12 april 2018

Åk 2 Vagnen, veckobrev v.16-17

Skola

 

Hej!


Äntligen börjar vi se slutet på byggprocessen och vår skolgård börjar allt mer bli sig lik igen. Vi kan nu använda våra nya hallar och det känns riktigt bra! Vi har också fått nya möbler till klassrummen och vi har förstärkt med extra material av olika slag för att öka möjligheterna till arbetsro för barnen.

Vecka 16 ska vi gå på besök till Norrköpings skolsmuséum och uppleva hur det kunde vara att gå i skola för 100 år sedan. Rosen går dit på tisdag förmiddag och Solen går dit på torsdag förmiddag. Vi har arbetat med skolan samhället förr och nu de senaste veckorna. Vid sidan om förr och nu har vi också introducerat arbetsområdet religion.

Inom matematikområdet har vi börjat arbeta med multiplikation och fokus ligger framför allt på att förstå principen och att skaffa sig strategier för att göra beräkningar.

Vad vi också har fokuserar på i undervisningen och vad vi kommer att arbetar vidare med är det djur och naturtema som kopplas samman med vårt kommande besök på Kolmårdens djurpark. Bland annat kommer vi arbeta svenska rovdjur och näringskedjor. Vi kommer att åka till Kolmårdens Djurpark den 27/4 (fredag v.17) och vi åker kommunal buss dit. Det är noga med att vi kommer dit i tid (att alla barn är på plats när bussen går) då vi kommer att ha lektioner ledda av djurparkens pedagoger när vi kommer tid.

Följande tider är det som gäller den 27/4:

  • Vi samlas på skolan kl.07.45.
  • Bussen kommer tillbaka till hållplatsen vid Norrtull (utanför Lagos-butiken) kl.15.36 och det går bra att ni föräldrar hämtar era barn där om ni vill.
Viktiga datum:
Den 7/6 åker vi till Astrid Lindgrens Värld. Vi åker buss och vi är borta hela dagen. Vi återkommer med mer information längre fram. Besöket är naturligtvis helt gratis för alla barn.

Skolavslutning är den 14/6 och vi har tid i Matteuskyrkan kl.09-10. Precis som vanligt är det gemensam fika efter kyrkan. Mer information om avslutningen kommer längre fram.

Hälsningar,
Arbetslaget på Vagnen, åk 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar