torsdag 1 mars 2018

Skeppet - Förskoleklassen Röd grupp

Hej!

Nu är vi mitt i temat "Kroppen".  Två veckor innan lovet startade vi temat med att ha sinnesstationer tillsammans med gul grupp.  Vi fick prova på hur bra det är att ha våra sinnen hörsel, syn, smak, lukt och  känsel. 

På grej of the day på fredagarna har vi lärt oss om skelettet och hjärtat. Tänk att ditt eget hjärta är lika stort som din egen knytnäve men en blåvals hjärta är lika stor som en bil! 

Vi har träffat Benjamin som är skolans eget skelett och han poserade så vi alla kunde måla av honom med vit penna på svart papper.  Vi tittade noga, räknade och ritade av alla ben. 

I matematiken har vi jobbat med symmetri. Vi har både fått rita mönster och rita färdigt halva bilder så de blir hela igen. 

Veckan innan lovet åkte vi till biblioteket och var på Bokprat. Vi fick lyssna på en spännande saga om försvunna bullar och alla barn fick en egen påse där bland annat det egna lånekortet (målsman godkänt i förväg) och en läsprotokollbok ingick. Eleverna tyckte det var spännande att lyssna till sagan och att få vara på biblioteket. Vi lånade inga böcker med det nya lånekortet utan överlämnar det till er föräldrar.


Den här veckan har vi pratat om kroppens olika delar. Vi har ritat av ett barns kropp och satt upp lappar med de olika kroppsdelarna som vi har pratat om.  Vi har även ritat oss i helkroppsperspektiv och satt in i Boken om mig. 


På idrotten har vi fått komma på och bygga egna banor som kompisarna har fått pröva. Det var lite svårt att komma på vad man ville göra men det var jätteroligt att sedan få pröva och utföra banorna. Idag har vi provat på att vara starka, jobba med puls, balanserar och hoppa. 


Vi har tagit reda hur långa vi är i röd grupp. Eleverna fick tillsammans med sin guldkompis prata hur vi kunde ta reda på vem som var längst eller kortast? Och på vilket sätt vi kunde mäta dem? Guldkompisarna fick jämföra med varandra och sedan mätte vi med måttband upptejpat mot tavlan och fick reda på hur långa vi var just denna dag. Vi fick också reda på att vi är lika långa från fingertopp till fingertopp som från fot till knopp.
Undra hur mycket vi hinner växa innan vårterminen tar slut?

Vi arbetar vidare med temat fram mot påsklovet. 
//Emma, Ulrica och Marcela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar