torsdag 22 mars 2018

Skeppet Förskoleklass RödHej allihopa!


Nu märker vi att våren är på ingång, både vädermässigt och klädmässigt. Vår gård inbjuder till mycket plask och lek, vilket är kul tycker eleverna. Det som är viktigt att tänka på är att det behöver finnas gott om ombyte i elevernas klädlådor. Gummistövlar är att föredra!


Vi håller just nu på för fullt att avluta vårat temaarbete om Kroppen. Vi har lärt oss alltifrån vikten av att borsta tänderna, hur matsmältningen fungerar, kroppsdelarnas namn och funktion till hur många ben som finns i skelettet. Hoppas ni föräldrar har fått tagit del av all kunskap som era barn har. I onsdags rockade vi sockorna. Ihop med det har vi pratat om att vi ser olika ut och att våra kroppar fungerar olika. Vi har fått provat på hur det kan kännas att inte kunna använda sina olika kroppsdelar. Bl a har vi provat på att måla med munnen och fötterna, vilket inte var så lätt. Vi har även på idrotten fått känna på hur det kan vara att ha något slags funktionshinder.
Idag har halva gruppen träffat Rebecka, som är danspedagog, på idrotten. Alla barn kommer att få ta del av hennes dans vid olika tillfällen och det ska bli roligt att se hur det kommer att utvecklas.


Ni har fått hem i elevernas mappar tider för utvecklingssamtal. Vi hoppas med denna framförhållning av tider, att ni kan komma på tilldelad samtalstid. Vi har svårt att hitta andra tider, då denna dag är tilldelad till detta syfte. Eleverna kommer att närvara en liten del av samtalet, då de kommer att berätta om sitt eget lärande. Under nästa vecka kommer vi påbörja våra barnsamtal, som ni får ta del av under samtalet.


/// Emma, Ulrica och Marcela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar