onsdag 14 mars 2018

Förskoleklass gul

Hej!

Förra veckan hade vi alla på skolan besök av författaren Magnus Ljunggren, som berättade hur det var att skriva böcker och vi fick tips om hur man kan göra för att komma igång och skriva. Det var jättespännande och vi fick ställa frågor som vi förberett och tänkt ut i förväg.
Några blev så inspirerade att de har börjat skriva egna böcker. :-)

Vi har haft besök av en tandsköterska också som berättade om hur vi skulle sköta våra tänder, att vuxna behöver hjälpa till vid borstning och andra viktiga saker. Era barn har fått ett häfte och en tandborste med sig hem.

Vi har börjat med att lära oss lite om funktionsvariation, det som tidigare hette funktionshinder. Vi har sett filmer om människor som har funktionsvariation och diskuterat att vi kan se olika ut och kanske inte alltid göra samma saker men om man exempelvis är synskadad kan man hitta knep, man kan läsa punktskrift och hantera en käpp, vilket ju inte alla kan. Vi har pratat om hur det kan vara att inte höra och lärt oss bokstavera våra namn med tecken. Fråga era barn om de vill visa er.

Idag har vi sett en film om konstnärer som målar med munnen och fötterna och så har vi själva testat på att måla med munnar och fötter. Det var inte så lätt och det kan hända att ni ser spår av färg på era barn lite här och där.

Vi har också pratat om paralympier och att det finns många som är väldigt duktiga på att utöva sporter fast de inte har armar, ben eller ser. Passa gärna på att titta på några grenar tillsammans med era barn nu när det är aktuellt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar