fredag 9 mars 2018

Åk 2, veckobrev v.10-11


Skola


Hej!

Äntligen är vi tillbaka på Vagnen igen och mycket har verkligen förbättrats här sedan vi hade verksamhet här senast. Hallarna har breddats, klassrummen har anpassats för att ge bättre förutsättningar för lärande, väggarna har renoverats upp och vi har fått nytt golv på flera platser. Inom kort får vi också in nytt material och möbler för att ytterligare stärka arbetsron i klassrummet, vilket vi naturligtvis ser fram emot.
·        Vagnens telefonnummer: 011-100874 – från 07.45 varje dag.
·        Eventuell sjukanmälan innan 07.45 (från 06.15) görs till morgonfritids på Skeppet, telefon: 011-100876
Under vecka 10 kommer vi att göra vissa schemaändringar, då det bland annat inte längre är någon simundervisning för årskurs två. Ni kommer att få ut ett nytt schema i början av vecka 10. Nytt är exempelvis att båda grupperna har idrott på måndagar, samt att båda grupperna har bild och musik på onsdagar. Vi kommer även att arbeta mer med teknik och det kommer vi att göra på fredagar.
Det vi kommer att fokusera lite extra på de två kommande veckorna är addition och uppställning i matematik, samt stavningsregler och dubbelteckning i svenska. När det gäller idrottslektionerna kommer ett nytt schema att skickas ut. Under de närmaste veckorna kommer vi att vara inne och då i klassrummet (teori) och i Rörelserummet. Under vecka 10 är det ingen idrott för någon av grupperna då vi istället får författarbesök till skolan – Magnus Ljunggren, som bland annat har skrivit böckerna Den hemska draken, Det magiska svärdet och Liten är bäst! Vi har förberett oss genom att läsa hans böcker och genom att sammanställa ett antal frågor till honom.
Innan vi rundar av veckobrevet måste vi tyvärr förmana lite och uppmana till ett ökat föräldraansvar på sina håll gällande vad barnen har med sig som påfyllning att äta. Vi har märkt att fler och fler barn har med sig kex i olika former (oftast rejält sötade) samt sådant som bättre beskrivs som fika. Därtill är mängderna otroligt överdrivna på flera håll – exempelvis ett HELT paket kex, 10 bullar, ett helt paket riskakor o.s.v. Vi uppmärksammar det här för era barns hälsas skull. Ni föräldrar som vet med er att ni tar ett bra föräldraansvar behöver inte ta åt er av den här förmaningen. Det var allt för nu!

Hälsningar,
Arbetslaget på Vagnen, åk2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar