fredag 9 februari 2018

Skeppets fritidshem v7-8

Hallå!


Idag har vi startat vår första ansvarsgrupp. Detta är ett pedagogiskt verktyg för att låta våra elever testa på ansvar, medbestämmande samt planera upp en aktivitet för sina kamrater. Ansvarsgrupper jobbar vi med på fritids alla år eleverna går hos oss men vi börjar småskaligt hos oss. Vår läroplan är tydlig med att elevdemokrati ska finnas och vara synlig för eleverna på fritids och detta är ett sätt att arbete med det.


Vi kommer försöka låta så många elever som möjligt få vara med i ansvarsgrupper under sin tid hos oss men vi har poängterat för barnen att alla kanske inte kommer hinna vara med i ansvarsgrupper hos oss utan istället får göra de följande tre år på fritids.


Det gänget som är först ut har valt att göra en bio med biosalong, biljetter, popcorn och äppledricka.
Det ska bli roligt att se hur det tas emot när bion startar om någon timma.Snart är vecka 8 här och skolan tar lite ledigt men vi på fritids kämpar på:

Ni har ju lämnat schema för veckan till oss och vi har nu planerat upp aktiviteter:

Mån - hemmadag med lek. På eftermiddagen kommer ett par elever få chansen att åka till Konstmuseumet och titta på tavlor.

Tis - Vi bakar på förmiddagen. På eftermiddagen kommer ett par elever få chansen att åka till
Konstmuseumet och titta på tavlor.

Ons - Vi kommer ha fritids-OS på förmiddagen i Folkparken och grilla till lunch. På eftermiddagen har vi vårat rörelserum

Tors - Vi åker till Ekbackarna vid City Gross och leker på förmiddagen. Samling 8:30.

Fredag - På förmiddagen lånar vi in skolans Wii-spel. På eftermiddagen fixar våra 3:orna ett filmmys åt oss på eftermiddagen.

Det kommer bli en mysig vecka.

MVH Fritids

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar