onsdag 28 februari 2018

Förskoleklassens veckobrev


Veckobrev för förskoleklass vecka 9-12

Hej därhemma!

Nu har vi som ni vet börjat med tema kroppen och är i full fart igång med det. Vi har träffat vår skelettkompis Benjamin, pratat om sinnen och kroppsdelar, hur man ska skydda sin kropp med exempelvis cykelhjälm och mycket mycket mer. Grupperna arbetar med lite olika saker men vi har samma mål med temat så vi kommer att få likvärdiga kunskaper.

På måndag den 5 mars kommer en tandsköterska till oss för att berätta om tänder och hur vi bäst ska sköta våra tänder.

Den dagen, den 5 mars kommer även en författare, Magnus Ljunggren, till vår skola och berättar lite om sina böcker. Vi har läst flera stycken av hans böcker i förskoleklassen, det är böckerna om Riddarskolan, och funderar nu ut vad vi vill fråga honom om.

Under vecka 11 och framåt kommer vi att ha barnsamtal, där vi frågar eleverna om hur de trivs i skolan och vad som kan förbättras, få lite inblick i hur de tänker. I dessa samtal ingår även frågor som vi använder när vi gör våra nätverkskartor, som syftar till att se att alla elever har någon vuxen att vända sig till, blir vald av kamrater och har kamrater att välja. Det är ju oerhört viktigt för att era barn ska känna sig trygga och ha roligt på Folkparksskolan.

Den 19 och 20 mars är det studiedagar och ingen förskoleklass. För er som har fritidsplats och om ni anmält tillsynsbehov är fritids öppet båda dagarna.
På fredag i vecka 12 avslutar vi kroppen temat och efter påsklovet startas ett nytt tema upp. Mer information kommer om det när det närmar sig. Nu njuter vi av nuet, allt vi lär oss om kroppen och att det är massor med kyla och snö ute. Tänk på att kolla upp med era barn så det finns ordentligt med varma kläder att ta på sig för nu är det kallt ute och vi är ute på ratserna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar