onsdag 28 februari 2018

Förskoleklass gul grupp

Hej därhemma!

Gosedjursfesten har vi för länge sedan avverkat och vi gissar att era barn har berättat därhemma. Tyvärr hade vi en influensaepidemi som drog runt på avdelningen så väldigt många elever var sjuka den dagen. Vi som var här tyckte jättesynd om er och era gosedjur. <3 p="">
Nu är vi som ni säkert vet i full gång med tema Kroppen. Målen med temat är att vi ska lära oss och få mer inblick i funktionshinder/funktionsmöjligheter. Vi ska lära oss om hur vi kan skydda våra kroppar och vad kroppen behöver för att må bra och växa.

Vi startade upp tillsammans med röd grupp genom att ha sinnesstationer. Eleverna fick prova att lyssna, lukta, smaka, känna och att inte se. Det var en rolig och lärorik dag!

Det vi hittills pratat om är vad som händer med maten i kroppen när vi äter och vad som kan vara nyttigt för kroppen att äta. Eleverna har gjort snygga collage tillsammans.

Mitt i alltihopa var vi iväg på något som hette Bokprat på stadsbiblioteket. Många elever hade fått målsmäns tillåtelse att få sitt alldeles egna lånekort och vi fick tillfälle att låna våra första egna böcker. De böckerna har ni som målsmän tillsammans med era barn ansvar för och lämnar tillbaka när lånetiden gått ut. Det står på kvittot som ligger i påsen med lånekorten. Passa på att be era barn att visa er runt lite på biblioteket någon dag. Kanske en passande familjeaktivitet när man tröttnat på pulkabacken?

I tema kroppen har vi också pratat om sömn och hur viktigt det är att sova så kroppen orkar lära sig saker och leka.

På idrotten har eleverna gruppvis planerat egna stationer som de sedan fick bygga upp, presentera och prova.

Vår skolsköterska Åsa Adler har varit och presenterat sig hos oss och berättat vad hon kan hjälpa till med.

Sportlov har vi hunnit med och nu när vi är tillbaka har vi träffat Benjamin, skolans Skelett. Titta gärna i era barns Boken om mig, där de har ritat av hen.

Igår pratade vi lite tänder, många gluggar är det att prata om, samt lösa tänder. Eleverna fick lägga så många pluppar som de tappat tänder i mitten av mattan och så räknade vi ihop alla.


Det blev 60 tänder som eleverna tappat tillsammans....600 kronor från tandfén räknade någon snabbt ut. :-)

Idag har vi pratat om vad som händer om skelettet går sönder fast man skyddar det med hjälm och skydd. Vi tittade på röntgenbilder och så fick alla testa att få ett finger gipsat. Det var både spännande och lite läskigt.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar