fredag 26 januari 2018

Veckobrev årskurs 2, vecka 5-6

Hej!

Två nya veckor har passerat och när vi summerar dessa kan vi glatt konstatera att vi har fått en bra start på terminen. Våra nya – provisoriska lokaler fungerar bra och vi har gott hopp om att även Vagnens lokaler kommer att fungera lika bra när vi flyttar tillbaka till vecka 10.
Under de kommande veckorna kommer vi att arbeta med Kroppen och våra sinnen under NO-lektionerna. SO-lektionerna kommer fortsätta att handla om varför människor flyttar? Under svenska undervisningen kommer vi att fortsätta fokusera på berättande text (skriftligt och muntligt). Vi kommer även att fortsätta arbeta med läsförståelse och öva förmågan att läsa mellan raderna.
I matematikens underbara värld kommer vi bland annat fortsätta bekanta oss med geometriska objekt i olika former. Vi fortsätter också att öva strategier för addition och subtraktion.
Under vecka 13 kommer vi att erbjuda en ny omgång av utvecklingssamtal. Vi kommer att dela ut tider och dessa kommer att rymmas inom våra ordinarie arbetstider under måndag den 26/3, tisdagen den 27/3 och torsdag den 29/3. 
Den 5/2 går vi än en gång till Stallet och åker skridskor. Precis som förra gången kommer vi tillbaka till skolan för att äta lunch. Barnen får gärna ha med sig lite matsäck. Till den här gången vill vi be så många som möjligt att ta med sig egen hjälm som passar för att åka skridskor.
Om ert barn behöver låna skridskor av skolan så ansvarar ni föräldrar för att prova ut skridskor senast fredag den 2/2. Behöver ert barn även låna hjälm så hjälper vi till med det på morgonen innan vi går iväg. Ni föräldrar får gärna vara med och åka skridskor med oss vid dessa tillfällen.

Avslutningsvis, vi vill göra er föräldrar uppmärksamma på att flera av skolans nycklar försvann under torsdag vecka 4. Vi har gjort barnen uppmärksamma på att hålla lite extra utkik efter nycklar på skolans område. Nycklarna försvann från utrymmen där i stort sätt endast barn från årskurs två vistas.

Det var allt för nu!

//Arbetslaget i årskurs 2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar