tisdag 30 januari 2018

Gosedjurstema för gul grupp

Hej därhemma!

Här är det fullt ös om dagarna med gosedjur som deltar i verksamheten. Ibland sköter de sig bra men ibland får de gå ut och vila sig på hyllan. De är helt enkelt inte riktigt skolmogna ännu. :-)

De mål vi har för temat är...Eleverna gjorde så fina inbjudningskort för att bjuda hit sina gosedjur.Gosedjuren har varit med på samlingarna och räckt upp handen samt varit med och röstat ibland. Vi har röstat mycket under det här temat och tränat på att demokrati innebär både att få vara med och bestämma men också ta ansvar för vad som bestäms.

Vi har förstås fått en presentation av gosisarna, där eleverna fått tänkt ut och planerat vad de vill berätta om sitt gosedjur. Vi som lyssnat har fått ställa frågor och tränat på att lyssna riktigt ordentligt. En del gosedjur har varit lite blyga när det är en massa barn som de inte känner men det har gått bra för dem också. Förstås har alla fått en applåd efter sitt framträdande.

På idrotten har gosedjuren varit med och besökt djurparken i fantasin.

På matematiken har vi räknat alla ben som gosedjuren och vi har tillsammans. Det blev 100 stycken.


Vi har också kategoriserat, sorterat och mätt längden och jämfört. Idag har vi övat prepositioner där gosedjuren har fått placerat sig på olika ställen. De har verkligen fått jobba hårt.

Nu planerar eleverna för fullt för avslutningen som görs på fredag med en fest för våra gäster, gosedjuren. Den ser vi mycket fram emot, men det är mycket att planera och tänka på...inhandlingslistor ska skrivas och hjärnorna måste vara påkopplade hela tiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar