onsdag 10 januari 2018

Förskoleklassens veckobrev vecka 2-5

Veckobrev vecka 2- 5

Äntligen är vi tillbaka efter ett långt jullov och nästa vecka, vecka 3 startar vi upp vårterminens första tema. Det blir tema gosedjur där de främsta målen är att bekanta oss med demokratiprocessen, prova och utveckla idéer och lösa problem. I det här temat är det eleverna som ska vara drivande och vi kommer som vanligt att arbeta utifrån barnens perspektiv och använder oss i temat av något som står de flesta barn nära, deras gosedjur. Eleverna kommer att få bjuda in sina gosedjur att vara med oss på skolan, så håll utkik i mapparna efter inbjudan. Hoppas att de inte är för busiga bara… gosedjuren alltså. J

Gosedjuren kommer att behövas för att hjälpa oss att räkna, kategorisera, vi skriver till dem och kanske de till oss, de är med på gympan och vem vet de kanske är med på rasten också.


Vi kommer att gå till Stadsbiblioteket den 13/2 och 16/2, röd grupp på tisdagen och gul grupp på fredagen. Där kommer vi att få lära oss lite om hur det går till på ett bibliotek och era barn har möjlighet att få ett alldeles eget bibliotekskort. Detta kort ansvara ni som vårdnadshavare för och ni behöver skriva på ett papper om ni tycker att det är ok att ert barn får eget lånekort. Pappret kommer mot slutet av januari och det är viktigt att vi får tillbaka lappen till skolan innan vi går till biblioteket. Vill ni inte att ert barn ska ha lånekort ännu struntar ni bara i att fylla i lappen. Det är ett erbjudande för dem som vill. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar