tisdag 30 januari 2018

Förskoleklassen veckobrev för veckorna 6 och 7

Hej, 

Terminens första tema ”Gosedjur” börjar nu gå mot sitt slut. Detta är ett tema då eleverna har haft inflytande över vad som ska hända och de har planerat att avsluta temat med en fest som blir nu på fredag. Eleverna har bestämt vad som ska göras och ätas under festen. Förberedelserna pågår för fullt, fråga gärna eleverna om vad som är planerat i just deras grupp.

Under nästa vecka börjar terminens andra tema som handlar om kroppen. Där kommer vi bland annat prata om hur vår kropp är uppbyggd, våra sinnen och kost.

På skolan finns elevråd och kamratstödjare. Nu på vårterminen så är även förskoleklassens båda grupper representerade. De träffas kontinuerligt under våren. Elevrådet träffas tillsammans med rektor Daniel och kamratstödjare tillsammans med vår kurator Lotta.  

Under vecka 7 kommer vi att gå till biblioteket på Bokprat – vilket ska vara en spännande och lekfull introduktion på biblioteket. Alla får en goodiebag med läsdagbok och bokmärke. Röd grupp går på tisdag den 13 februari och gul grupp går på fredag den 16 februari.

Vi kommer att göra rast enkäter, där vi frågar eleverna vad tycker om deras raster, om de har något att leka med och om de har någon att leka med.

Det är jätteviktigt att ni ser till att era barn har rätt kläder och skor med sig till skolan som är anpassade efter de väderförhållande som råder utomhus. Även att det finns kläder att byta med om man blir blöt eller råkar spilla något på sig.

Påminna om att det är sportlov vecka 8 och då är frita öppet för dem som har lämnat in att de behöver tillsyn.

///

Annika, Eva, Susanne, Emma, Ulrica och Marcela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar