fredag 1 december 2017

Jägaren v 48


Hej

Nu märks det att vi går mot kallare tiden. Och lerigare! Några av eleverna tycker att det är roligt att leka på en kulle som finns på Matteusskolan, en väldigt lerig kulle. Så extra kläder och termobyxor är bra att ha.

 

Vi fortsätter att arbeta på i alla ämnen. På matematiken har vi börjat med omkrets och area. Vi har klippt och klistrat och mätt. På fredag kommer eleverna ha ett test på So lektionen. Vi har läst och repeterat det vi har arbetat med under de senaste veckorna. Vi kommer förbereda oss nästa vecka inför testet. Lite längre fram kommer vi även ha ett i engelska.

 

Vi har läst två Roald Dahl böcker på högläsningen. Och denna vecka har vi även sett en filmatisering av Häxorna av Roald Dahl. Den var lite läskig och mycket spännande. Den var på engelska med svensk text. Nu har vi börjat läsa en ny bok som heter Snögrottan. En verklighetsbaserad bok om två pojkar som blir fast i en snögrotta som de byggt.

 

Frånochmed måndag så flyttar vi Fritis till Folkparksskolan. Många elever har tyckt att det har varit jobbigt att inte få gå ut som de vill på frita och att det är för få rum. Vi kommer ha vår samlingsplats i matsalen och sen sprida ut oss på de andra avdelningarna.

 

På måndag börjar en ny elev. Troy, som kommer att gå i gulagruppen. Vi har pratat mycket om hur vi ska få honom att känna sig välkommen.

 

På torsdag så har vi personal på Jägaren utvärdering. Vi kommer gå upp till Folkpark lite tidigare ca 13.40. Där kommer Vagnens personal ta över.

 

Det har varit rörig på rasterna på Matteusskolan. Många konflikter med mellan våra elever och de elever som går där. Vi ska ha ett möte med personalen på Matteusskolan för att se hur vi ska lösa situationen. Vi har nu valt att ibland ha lunchrasten inne på Matteusgården, när förmiddagsrasten har varit för konfliktfylld.

 

Trevlig helg

/Personalen på Jägaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar