torsdag 12 oktober 2017

Veckobrev från Skeppet vecka 41-43

Hej!
Tiden går fort när man har roligt! Veckorna susar förbi och snart har vi gjort halva höstterminen.

Senaste veckorna har vi jobbat mycket med känslor. Vi har pratat om vilka olika känslor som finns, hur man känner sig vid olika tillfällen och att man har rätt att känna på olika sätt.

Vi har besökt vårt skolträd och tittat på vad som har hänt! Löven har fått nya färger och den har börjat tappa sina kastanjer. Vi har målat av löven och samlat kastanjer som vi har jämfört och räknat med.

Nu har uppföljningssamtalen startat. Nästan alla har fått en varsin tid eller kommer inom en snar framtid att få. Nästan alla samtal ligger på förmiddagarna. Vi uppskattar om ni meddelar om tiden passar eller inte.

Vi har genomfört två stycken brandövningar. Inför den första gick vi noggrant igenom vad som händer när brandlarmet går på skolan och var vi ska samlas utanför skolans byggnader. Andra gången var eleverna inte förberedda utan provade hur det kunde vara på riktigt. Vi kan stolt berätta för er att alla elever gjorde sitt bästa och var snabbt på samlingsplatsen. Ställ gärna frågor till era barn om hur de ska göra när olyckan/branden är framme.

Under vecka 44 (30 oktober till 3 november) är det höstlov och förskoleklassen har inga lektioner. Frita är öppet för de som har meddelat att de har behov av tillsyn.

Viktiga datum:
13 oktober                   uppföljningssamtal under förmiddagen
20 oktober                   uppföljningssamtal under förmiddagen
24 oktober                   Hörseltester påbörjas av förskoleklassens elever (vårdnadshavare
behöver ej närvara)
27 oktober                   uppföljningssamtal under förmiddagen
30 okt-3 nov                höstlov
24 november                Konsert ”Heta låtar”

Höstiga hälsningar
Annika, Eva, Emma, Susanne, Marcela och Ulrica


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar