fredag 13 oktober 2017

Veckobrev för bågskyttens fritidshem vecka 41

Den här veckan (41) startade vi upp ett vänskapstema som löper över två veckor. Barnen fick i måndags till uppgift att komma på så mycket snälla saker de kunde som man kan göra för en annan kompis. Många bra idéer togs upp såsom att trösta, ge komplimang, hjälpa en kompis med skolarbete, säga förlåt, bjuda in till lek m.m. Barnen fick sedan i uppdrag att vara extra snälla mot någon. Vi hade en samling på onsdagen och nu har vi fyllt fyra stora pappersark med mängder av snälla saker som era barn gjort! De hänger på första väggen in till skytten, ta gärna ett titt.

I det här vänskapstemat har vi också hunnit med att leka lekar som har till syfte att stärka gruppdynamiken. Bland annat lektes en lek som går ut på att vi ställer en fråga t.ex. vilken är din favoriträtt? Och så ska barnen fundera och när de kommit på vad deras favoriträtt är får de försöka hitta en kompis i bågskytten som också gillar samma och bilda par. En bra lek för att våga prata med andra barn som man kanske inte brukar prata med så ofta.

Idag fredag kommer vi att ha datortid som vi alltid har på fredagar. Men jag kommer också att erbjuda att testa på frisbeekastning med de som vill. Nästa vecka kör vi vidare på vänskapstemat. Vi kommer bland annat att skriva en vänskapslåt tillsammans.

//Johnny, Josefin och Moa

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar