måndag 23 oktober 2017

Renovering Folkparksskolan

Information om renovering på Folkparksskolan

Som ni redan känner till så har det funnits tankar på att renovera Folkparkskolans lokaler. I dagarna blev det klart att detta arbete äntligen ska komma igång och det troligtvis redan under vecka 44. Detta tycker vi givetvis är väldigt roligt och vi ser fram emot att kunna välkomna våra elever till lokaler som är bättre anpassade för skola och fritidshem. Renoveringen beräknas vara färdig i mitten av mars.

Renoveringen berör främst Jägarens lokaler och innefattar följande:
·       Ny entré
·       Nya toaletter
·       Större klassrum i syfte att förbättra våra elevers arbetsmiljö
Nya entréer och förbättringsarbeten kommer även att ske på Bågskytten och Vagnen.

Vad behöver vi tänka på?
Renoveringen innebär att vi inte kommer att ha tillgång till hela vår skola. Delar av skolan kommer att vara en byggarbetsplats, både inomhus och utomhus. Det är viktigt att vi hjälps åt och följer de regler som gäller just på en byggarbetsplats.

Vi har beslutat att årskurs 3 tillfälligt får flytta Matteusgårdens lokaler. Det gäller under hela renoveringen med start från och med måndag 6 november. Då vi önskar bästa lösningen för våra treor tänker vi oss att morgonfritids, lunch och eftermiddagsfritids fortfarande ska äga rum på Folkparksskolan. Detta innebär att vi gemensamt kommer promenera fram och tillbaka mellan Folkparksskolan och Matteusgården, vilket i sin tur leder till att vi kommer förlänga skoldagen med 30 minuter per dag för årskurs tre. Självklart kommer du kunna hämta och lämna ditt barn på Matteusgården också.

Även årskurs 1 och 2 kommer att få flytta runt lite, men det kommer ske inom Folkparksskolans byggnader. Dessa flyttar kommer ske vid ett senare tillfälle och självklart informerar vi dig när det är på gång.

Då detta är relativt nytt även för oss så är inte alla pusselbitar på plats ännu och viss information kommer ni att få fortlöpande. Välkommen att höra av dig till mig om ni har frågor eller funderingar, telefonnummer 011-15 24 11 eller e-post daniel.frolander@norrkoping.se

Med vänlig hälsning

Daniel Frölander
Rektor Folkparksskolan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar