torsdag 29 januari 2015

Vecka 5 Förskoleklass gul...

Nu har vi gjort om lite på Skeppet med lokalerna som ni kanske har märkt. Vissa dagar kommer vi att vara på röda avdelningen och fokusera mest på jobb, men förstås leka också. Det är viktigt. Andra dagar kommer vi att vara på den gula avdelningen där det är mer anpassat för lek. För er föräldrar blir det ingen större förändring, vi samlas som tidigare alltid i samlingsrummet.

I veckan har vi arbetat med vårt tema och barnen har fått fundera ut sånger som handlar om olika djur. Det blev allt ifrån Bä bä vita lamm till Heja Bamse. Sångerna spelade vi sedan på instrument och det blev en härlig stund. Här tränar vi på att lyssna på takten, sjunga samtidigt som vi spelar, prova olika instrument och så förstås glädjen i att mötas genom musiken.

                                    
Vi har också funderat på vilka lekar man skulle kunna leka med sina gosedjur. Barnen kom på massor med spännande som vi sedan tränade på i mer styrda lekar. Barnen fick välja lek men inte med vem de skulle leka. Det blev många fina och intressanta lekar men när vi utvärderade efteråt sa flera att det var väldigt svårt samtidigt som de tyckte att det var jättekul och var nöjda i stort. Det är ett svårt arbete att leka med olika barn men en jättebra övning inför kommande skolarbete med grupparbeten och annat samarbete.


                                 

                                    


                          

Vi har också haft Skeppsråd den här veckan, där barnen får vara med och påverka. De har möjlighet att lämna förslag i förslagslådan och så tar vi upp det gemensamt och bestämmer.
                                    Just nu funderar vi över hur man kan presentera sitt gosedjur. Barnen har fått tänka och komma med förslag och det var massor av intressanta infallsvinklar. Någon kommer att fotografera sitt djur, någon ska rita och berätta, en hel del kommer att välja teater eller lek som presentation och någon vill berätta lite. Nästa vecka ska de få göra presentationerna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar